valpförmedling kleiner münsterländer valp jakthundsträning jakthundskola


Det är alltid bäst att köpa sin valp i närheten, därför att man kanske känner uppfödaren, känner avelshundar och får hjälp med uppfostring och jaktträning av hunden när man väljer en seriös, engagerad uppfödare.

Men ibland finns inte tillräckligt många valpar i norden och ni vill ha en förmedling av en hund från utlandet.

Jag förmedlar bara valpar från avelsgodkända, alltså jaktmeriterade parningar, seriösa, ansvarsfulla uppfödare och sunda, HD-fria föräldradjur.

Hundar av tyska linjer har alla ursprungliga anlag av rasen i sig och det gäller mycket hårdare krav i Tyskland att få hundens avelsgodkänning. Jaktproven är mycket mer allround-orienterad. Största fördel av Kleiner Münsterländer är mångsidigheten och den borde bevaras. Ett ansvar vi uppfödare har för rasens framgång.

Om ni inte hittar en valp i eras hemland, kontakta mig och jag ska försöka att hitta en bra hund med goda anlag till er.

Jag har många bra kontakter i Tyskland och hjälper till med alla byråkratiska krav (exportstamtavla, pass osv.).

Jag tycker att alla som önskar att ha en Kleiner Münsterländer som jaktkompis och har bra förutsättningar skulle få den. Det är i alla uppfödarens intresse att höja populationen här uppe. Populariteten och genetiska mångfalden stiger.

Hör av dig om du önskar en valpförmedling: anke.meyer@leoforst.de

31 hundar har jag under de sista fyra åren förmedlat. 24 till trevliga svenska jägare och deras familjer. 5 hundar flyttade till Norge och två till Finland. Flera av dem kommer regelbundet för jaktträning till Tallhed, så att uppfödaren och jag kan följa hundarnas liv och utveckling. 

Efter ändring av lagen kan man nuförtiden (fr.o.m. dec. 2014) importera valpar tidigast vid 15 veckors ålder. Det kan även vara en fördel. Hunden får prägling och första uppfostring från proffsiga personer i kenneln.


Kajsa och Sixten förmedlade jag 2022 från Danmark till Sverige. De stammar från samma lovande kull och eftersom jag fick uppleva båda hundarna i träning kan jag konstatera att det var två verkligen lyckade förmedlingar. Båda hundar har jättefina anlag och blir riktigt fina jakthundar.


Också under 2022 flyttade Karla vom Schwarzen Moor till Fredrik i Sverige. En underba tik, som stortrivs tillsammans med nya husse.

De tre bröderna Anton, Arik och Alfie vom Wallerholz har i oktober 2021 flyttat till Sverige. Alla 3 är efterlängtade jakthundar och kommer att få ett spännande lyckligt jägerliv!

Den här fina tiken "Nora vom Münsterland" flyttade i oktober 2021 till Erik i Finland. Han kommer säkert att ha mycket glädje med den här fantastiska hunden!!!

 

Quax von der Pixler Heide (Jalle) flyttade i augusti 2021 till sin nya jaktkompis Göran. Båda tog del på en av mina valpkurser i september. Duktig herr och duktig hund - det här kommer bli jättebra!


 

Till Midsommar 2021 flyttade "Jesper vom Wehla Berg"
till Camilla, som längtade länge efter den här fina valpen.

Jespers stammar av en jättefin parning. Hans mamma och Tranulökarnas Antonia har samma pappa "Caesar aus der Wolfskammer" och Jespar har samma pappa som valpar i min G-kull (Anton von Westfalen). Parningen är alltså nästan lika som min G-kull.


 

I Februari 2021 flyttade Enzo vom Fresenhorst

i ett års åldern till Sverige.

Han ska få ett härligt jaktliv här uppe!

Lycka till, fina Enzo!!!

Enzo vom Fresenhorst

Monk vom Viöler Land

 

 

Monk vom Viöler Land flyttade i maj 2020

till sitt nya hem i Södersverige.

Lyckat till, Lars, med den fina hunden!
Ebbe vom Fresenhorst

flyttade i slutet av februari 2020 till Camilla och Yngve.

Tack, Wilhelm, för förtroendet och för fina hunden!!

Lycka till, lilla Ebbe, i Sverige!

Du blir säkert en fantastisk jakthund!

Wilhelm med Ebbe

Tack, Gert, för den här underbara killen!
Hunter vom Stangenheck flyttade i november 2019
till Ellinor och Andreas i Uppsala.


Hunter vom Stangenheck


Quatro ll aus der Wolfskammer

*****

Det här fina gänget har flyttat i augusti 2019 till Norden. Tre av dem till Sverige och en till Norge. Bästa materialet kom väl präglat till sina nya jaktvänner - lycka till Quatro, Quick, Quain och Quinto och era familjer!Mycket tråkigt om man inte har tillräckligt många valpar för alla trevliga valpintressenter. Även med 2 kullar kunde jag igen bara göra en fjärdedel glad. Men jag lovade att jag kommer att hjälpa till att hitta en bra valp för dem som vill ha en förmedling. Sagt och gjort kämpade jag och lyckades få 4 hane valpar av en av de bästa kennlar i Tyskland - "Aus der Wolfskammer". Är så rörd och tacksam för förtroendet av uppfödaren och mycket, mycket glad för fyra valpköpare som fick var sin pärla.

 

 


Fina vom GinsterhofNu har även Fina flyttat till Sverige.

Lycka till, fina tjejen!!


 

 

Nu har Faya flyttat till Norge.

Fina kommer att flytta i September.

Faya med nya familjen

Fina och Faya

 

De två fina tikar ska flytta till norden:
"Fina vom Ginsterhof" ska flytta till Sverige
och "Faya vom Ginsterhof" ska flytta till Norge
.

De avstammar föräldrar med lovande meriter
och blir säkert bra jakthundar! 

Under påskhelgen 2018
flyttade "Lucky von Lindern Nord"
till Finland.
Nya hemlandet visade sig vid ankomsten
från bästa soliga sidan.
Lycka till Lucky!
Du blir säkert en duktig jaktkamrat! 

I maj flyttade Luckys bror
"Leo von Lindern Nord"
till Ole i Norge. 
 

Lucky von Lindern Nord

Jo vom Bether Moor

 

Jo vom Bether Moor
flyttade i februari 2018
till Södersverige.

Jo, jag önskar dig ett
supertrevligt jägerliv!


 

I november 2017 flyttade
Gunnar von der Wieke till Norge!

Lycka till hund och husse!!

Gunnar von der Wieke

Efter jakt...

Chilly vom Thiergarten (höger) förmedlades i augusti 2017 till Sverige. Nu kan hon jaga i svenska skogar. Lycka till, Chilly!

 


U-kull vom Grenzwall

 

 

Uras vom Grenzwall förmedlades i juli 2017
till Södersverige.
Nu får du lära dig mycket, lilla Uras
och blir en stor jägare! Lycka till!


Leonardo vom Vechtetal flyttade i juni till Sverige. Enligt nya lagen var han 15 veckor gammal och hade fått sina första jaktliga präglingar hos uppfödaren i Tyskland

Han utvecklar sig väldigt bra, är lättlärd och klok och kommer snart till Tallhed för jaktträning. Jag ser fram emot att få träffa Fredrik och sin trevlig familj igen och framförallt träffa Leonardo.


Iza vom Eichenkamp

Den här lilla pärlan flyttade till Sverige i vintras.

Jag var jätteglad att kunna förmedla en hund av så speciell bra avstamning för Stefan som önskade att ha en hund med typiska allround egenskaper för alla sorts jakt.

Iza trivs tydligen jättebra i sitt nya hem nära Borlänge. Hon är cool och lugn från början, men samtidigt modigt och nyfiken.

Lycka till, Stefan, Kattis och Jesper med nya familjemedlemet!


 

Emmi är lyckligt i sitt nya hem i Sverige och kom under hösten hit för lite jaktträning. Hon är väldigt duktigt, lättlärd, har skall, bra nos och ser väldigt snyggt ut.

En lyckad förmedling för alla sidor. När alla är glada, så är det perfekt! 3 till förmedlingar:

Anka och Ambra vom Hochmoor flyttade
 till Sverige
och Gordon von der Rehbrügge
 till Norge:
 


Anka i Sverige
Gordon i Norge