kleiner münsterländer jakthundsträning jakthundskola

Tranulökarnas H-kull höst 2024

Det brukar ta minst ett år från början av sökandet till beslutet. Men nu har jag bestämt mig och om allt går bra blir den här fina killen pappan till Tranulökarnas H-kullen och min nästa tik:

Elverdams Karlo

Mer info under H-kullen och Avelshanhundar!


Elverdams Karlo

"Dan före dan" fick jag en hälsning med jaktrapport från Tranulökarnas Catos husse Mikael i Finland:
"Cato är ju nu en stabil vuxen hund, står för fågel och hare, stöter klövvilt, är suverän på blodspår men har också blivit en specialist på hårvilt."
Det är otroligt: Vicehusse Sören och Cato har under den gångna säsongen från december tills nu fått hela 52 stycken rovvilt - mest mårdhund men också några grävlingar och två rävar. Heja, heja Sören och Cato! Vilket fantastiskt jakthundsliv Cato har!
Grattis till 7 års dagen Cato och alla andra C-syskon: Cora, Clara, Cisco, Cido, Caesar, Casper, Cava och Calluna!
Ni vet att jag är ingen utställningsfetischist, men efter 20 underbara, snygga valpar var det dags för pappa Ecco att få det officiellt: han är ju supersnygg, alltså fick han EXCELLENT.
Här kommer kritiken: "Vackert huvud och uttryck. Väl ansatta öron och bruna ögon. Korrekt bett. Stark rygg. Välburen svans. Utmärkt benstomme och vinklar. Fina tassar. Lång välutvecklad bröstkorg. Utmärkt bröstben. Härligt förbröst. Starka rörelser. Korrekt päls idag i fällning."
Grattis Ecco och Eva & Bosse till en underbar hund - inte bara i utseendet. Mamma Antonia, halvsyster Gjende och jag är mycket stolta!


En spännande jaktrapport om Tranulökarnas Gasa. Vi behöver inte oroa oss för nästa generation jägare! Stort grattis och tusen tack för fantastiska rapporten Erik!!!
"Hej Anke! Här kommer en rapport för säsongen sista jaktdag. Jag släppte Gasa i en liten minde skogsparti. Hon drar iväg direkt och drar några väckskall. Kommer tillbaka till mig och drar direkt igen. Då får hon fart på ett gäng dov. Hon spränger gruppen och drar iväg men en kapital dovtjur som en pass skytt lyckas fälla. Hon kommer tillbaka till mig och drar direkt igen. Hon söker upp en del av gruppen hon sprängt och jagar 6 hjortar. Dessvärre kommer dom i förbjuden skjutriktning för en pass skytt. Men hon håller i och jagar dom i cirka fem minuter med skall innan hon släpper och kommer tillbaka till mig. Gasa drar iväg ytterligare en sväng och tar sällskap av en annan hund och sätter fart på två vildsvin. Dessvärre drar svinen bakåt i såten så ingen lyckas skjuta dom heller.
Trots det var jaktdagen fantastisk med mycket vilt på benen och många nöjda pass skyttar. Men nöjdast är nog jag som får jaga med en sån fantastisk hund!
Totalt slutade jakten med 3 dovhjortar och ett vildsvin. Kram Erik!"


Vilken jaktrapport jag fick om nyblivne pappan Tranulökarnas Gunvald:
"I söndags hade Gunvald runt 10 drev på vildsvin, älg , kronhjort och rådjur under 1 timma. Resultatet blev 2 vildsvin och 2 rådjur. En passkytt sa till mig efter att vi jagat klart såten, att han hade aldrig varit med om sådan jakt tidigare, där han inte kunde slappna av någon gång."
Grattis och tuuusen tack Marcus för rapport och bilderna!!!


Tusen tack Mattias för dagens jaktrapport:
"Vi hade gått av holmarna och började bege oss hemåt och plötsligt försvinner Holly bort och efter typ 40 sek hör vi ett intensivt skall och plötsligt ett rådjur som skrek, jag och Daisy la benen på ryggen och tog oss dit ca 200 m. När vi kom fram hade Holly rivit ner ett kid och höll ner det till vi kom fram så jag kunde avsluta. Jag var glad för Holly men hade lite dåligt samvete att hon fått tag i ett levande vilt själv men allt det ändrade sig när jag öppnade upp den, då kunde vi konstatera att den inte var helt frisk och därmed så kunde det inte gått bättre än va det gjorde."
Härligt att höra ännu mer jaktrapporter. Här kommer rapport om Gjendes bror Gunvald: Marcus jagar med nästan samma hundkombination som jag: Tranulökarnas Alina (Antonias syster, 10 år) och Tranulökarnas Gunvald (Gjendes bror, 2 år).
"I går släpptes Gunvald på vår lilla mark men han lyckades få upp minst 6 rådjur, 2 harar, 1 dovhjort 1 morkulla och 1 vildsvin. Alina stod för ett vildsvin som hon o Gunvald fick göra ett kortare eftersök på. Det var väldigt trevligt att se att Gunvald har bra respekt för vildsvin och visar var dom är utan att gå i fight med dom. Ska bli kul nästa helg för att se om vi kan skjuta något på vår andra mark. Vi nollade förra gången då Gunvald inte var med. Gången innan var han med och vi sköt 1 rådjur, 1 vildsvin och 3 dovhjortar."
Lycka till nästa vecka!!! Grattis och tusen tack för rapport o bild!!!


Tranulökarnas Gasa är verkligen lyckligt lottad - så många jägare i familjen. Igår gjorde hon ett fint jobb på älgjakt där lillhusse Adam sköt sin första älg. Stooort grattis Adam!!! Rapport från idag: "Idag jagade Gasa fyra gånger med skall, tre rådjur och en räv. Dessutom stod hon för en rapphöna. Dessvärre var ingen av skyttarna tillräckligt bra idag, så inga fällda." Vilket fantastiskt jakthundliv Gasa har!!! Tack för fotot och rapporten!


Även Tranulökarnas Calluna njuter av jaktsäsongen med hela familjen. Lillhusse Filip är en mycket aktiv jägare och verkar älska att jaga med Calluna. Vilket dreamteam! Här kommer jaktrapporten och tillhörande bilder:
"1. Filip har skutt mår for Calluna. Hun träskällede og Filip kom innpå og fikk skutt. Veldig spennende!
2. En rådyrbukk som ble påskutt løp inn i sv rt tett ris og busker. Da er det kjekt å ha en hund som kan gjøre ettersøk. Null problem for Calluna.
3. Under årets elgjakt har det v rt problemer med elghunden. I dag har Filip gått med Calluna i stedet. Tre timer sporet hun flott på elgen. To ganger lurte elgen seg rundt jegerne og det ble dessverre ikke noe fall. Men en super jobb fra den assisterende elghunden, Calluna!"
Härligt att få höra så många fina jaktupplevelser från "mina valpar"! Det gör mig mycket glad! Tusen tack!

Jag blev sååå glad att höra jaktrapporten om Gjendes bror Tranulökarnas Gaisi, 2 år:
"Vi har jagat kontinuerligt sedan jaktsäsongen kom igång. Gaisi jobbar jättebra med fint sök, härligt skall och inhärdigt arbete. Har varit lite stolpe ut med flera fina drev på kronhjort, dovhjort och rådjur men inget skottläge. Idag däremot hade han fint drev både på älgkalv och rådjur som blev kvar på platsen. Jättekul. Har en trött och nöjd hund här hemma nu."
Stort grattis Christian och tusen tack för rapport och fina bilden!


Dreamteam Erik och Tranulökarnas Gasa.
Stort grattis Erik till en lyckad andjakt!!!